HomeKantoor ParaguayUienKnoflookBonenChiaSesam
 HOME    HISTORIE    CONTACT    PRODUCTEN ▲
Choose your languageEnglish versionversión en Españolversão em Português brasileiroNederlandse versie
  'ALEC International' is door de Nederlander Bart van Rijt in 2009 opgericht. De opzet van zijn eigen handelsonderneming is niet geheel onverwacht aangezien zijn ouders een handelsbedrijf in Europese vleeswaren hadden (o.a. Belgische pâté, Spaanse en Italiaanse gedroogde ham). De producten werden verkocht in Nederland, België en het Caribische gebied. Reeds vanaf zijn jeugdjaren bezocht hij zakenrelaties en handelsbeurzen in geheel Europa.
 
Bart's studie aan de opleiding voor de vleesindustrie (SVO) was een logische voortzetting. Na het behalen van zijn diploma studeerde hij Spaans in Barcelona -Spanje- en liep verschillende stages in de Spaanse vleeswaren industrie. Terug in Nederland ging hij in het familiebedrijf werken. Met zijn Spaanse kennis van de taal, product en cultuur werd het product portefeuille uitgebreid met 
Spaans aardewerk en mediterrane specialiteiten (o.a. olijven, olijfolie, geroosterd brood, sauzen en tapas). Ook werd met export naar Latijns-Amerika gestart en al snel werd dit gebied zijn favoriete vakantiebestemming.
 
Drie jaar na de overname van het familiebedrijf door derden nam Bart ontslag en ging op een Sabbatical Year in Zuid-Amerika. Na terugkomst werkte hij een jaar bij een Nederlands handelsbedrijf in voeding (o.a. Chinese knoflook, diepvries friet en Nederlandse agro zoals uien en aardappelen). In 2009 was de tijd rijp om
'ALEC International' op de richten, als eerbetoon aan zijn passie voor voeding, internationale handel en Latijns-Amerika. Met de focus op Agro producten zoals uien, knoflook en bonen.

Op een zakenreis in 2013 ontmoette Bart zijn vrouw in Paraguay. Sindsdien pendelt hij tussen Nederland en Paraguay, alwaar het product assortiment werd uitgebreid met chía producten en sesamzaad.


Voor meer info over
Bart van Rijt zie zijn publieke profiel op LinkedIn
 

ALEC International, LLC | Mobiel/WhatsApp: +595 961 645410 | E-mail: info@alec-intl.com
Copyright © 2009-2017 | Alle rechten voorbehouden | 
Disclaimer & Algemene voorwaarden